Volledig scherm
Leerlingen van het TBL te Oss tijdens de rondleiding bij drukkerij Wihabo te Geffen. © Van Assendelft

Ruim 1300 gele hesjes op pad tijdens Jongeren Bedrijven Dag

GEFFEN - Terwijl TBL-leerlingen toekijken, plukt directeur Joris Bosch van drukkerij Wihabo een elpeehoes uit de vouwplakmachine. Wekelijks produceert Wihabo hoezen voor een bedrijf dat mp3-muziek van consumenten op een ouderwetse vinylplaat zet. Bosch gaf de jongeren dinsdag tekst en uitleg over het werk in de drukkerij.

,,Ze kregen het hele proces te zien. En ook  het verschil tussen het traditionele offset drukken en het digitale.” Uiteraard kwamen ook de chocoladerepen voorbij van Chocolonely. De Geffense drukker voorziet ze van gepersonaliseerde wikkels. Da's zo'n beetje het visitekaartje van het bedrijf.

Een stuk of veertig jongeren namen een kijkje in Geffen. Ze maakten deel uit van lange slierten fietsers met gele hesjes die door de gemeenten Oss en Bernheze karden. Aanleiding: de Jongeren Bedrijven Dag, een  initiatief van Lions Club Oss. 

Pakweg 1300 jongeren bezochten 107 bedrijven. Zeer uiteenlopende: van kloosterhuis 't Zicht tot modehuis Van Tilburg in Nistelrode. Van Kanters Paddenstoelen (Heeswijk-Dinther) tot Kemkens, Heesen Yachts en VDL Mast Solutions, vroeger beter bekend als Kaal Masten. 

  1. Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje
    PREMIUM
    video

    Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PS­V-plaat­je

    EINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.”