Les op de Evenaar in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Les op de Evenaar in Oss. © Van Assendelft

SAAM moet steeds meer kinderen opvangen en wil snel duidelijkheid voor scholen

OSS/UDEN/VEGHEL - Het aantal kinderen dat wordt opgevangen op de scholen van SAAM neemt snel toe. Deze week waren het er voor het eerst meer dan 200, dinsdag zelfs al 221. Bestuurder Edith van Montfort doet een beroep op Den Haag om snel duidelijkheid te geven aan het onderwijs. ,,Onze organisatie komt steeds verder onder druk te staan.”

SAAM is de overkoepelende stichting van liefst 27 basisscholen in de omgeving van Oss, Uden en Veghel. Vanwege de coronacrisis wordt daar op dit moment geen normaal onderwijs gegeven. Per wijk of dorp is echter ten minste één locatie geopend waar kinderen van ouders met vitale beroepen worden opgevangen. Zij werken bijvoorbeeld in de zorg of bij de politie en kunnen daar niet gemist worden.

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.