Volledig scherm
PREMIUM
Ben en Nelly van de Ven bij hun 50-jarige bruiloft met de zes kleinkinderen © Familie Van de Ven

Samen oud worden en hand in hand sterven, Ben en Nelly overleden een dag na elkaar

HEESCH - Nelly en Ben van de Ven uit Heesch overleden een dag na elkaar. Ze waren 52 jaar samen en allebei ernstig ziek. Ze werden tegelijk in een diepe slaap gebracht om te sterven. En dus lagen ze samen in twee ziekenhuisbedden in de voorkamer. Diep in slaap. Hand in hand.

En zo verloren Bernadette (51) en Saskia (49) in april 2019 in twee dagen tijd hun beide ouders. Zo kwam het dat de zussen naast hun stervende vader zaten, terwijl hun net overleden moeder in het bed ernaast lag. Dat de zes kleinkinderen samen in en om huis een afscheidsvideo maakten, terwijl opa (77) en oma (76) in de voorkamer opgebaard op bed lagen. ,,Onwerkelijk? Nee, het voelde heel natuurlijk.”

Bernadette: ,,Sommige mensen zeggen: ‘Wat vreselijk dat jullie je beide ouders tegelijk verloren.’ Maar dat maakt het écht niet erger. Natuurlijk missen we ze heel erg, maar het geeft ook troost dat ze zo kort na elkaar gingen. Ze hebben niet om elkaar hoeven rouwen. Wie wil er nu niet als je oud bent samen overlijden? Ik zou ervoor tekenen.”