Volledig scherm
PREMIUM
Piet Manders (midden) hier nog als lid van het Actiecomité voor Democratie in Landerd, dat inmiddels ter ziele is. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Schaijkenaar Piet Manders trekt van leer tegen gemeentefusie: ‘We worden gewoon bedrogen’

SCHAIJK - Schaijkenaar Piet Manders trekt nog een keer flink van leer tegen de fusie van Landerd met Uden. Hij houdt een protestbijeenkomst voor geïnteresseerden op donderdag 23 januari in gemeenschapshuis de Phoenix. ,,Daar ga ik de waarheid vertellen.”

Het zit Manders danig dwars dat inwoners in zijn ogen niet de kans hebben gekregen zich uit te spreken over een richting: Oss of Uden. De gemeenteraden van Uden en Landerd willen fuseren en gaan dat in maart adviseren aan de Tweede Kamer.

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.