Volledig scherm
Laura Strikvan FC Heerenveen won met haar team IWBZ Babes de damesfinale bij het 5-tegen-5 voetbaltoernooi tijdens het SDDL Feestweekend. © Parry Vermeulen

SDDL Feestweekend blijft maar groeien

DEMEN - Het SDDL Feestweekend is met meer dan 600 bezoekers wederom beter bezocht dan ooit tevoren. Het tweedaagse minifestival is uitgebreid met extra attracties, waaronder een loungebar en een extra groot kids speelterrein. 

Ook nieuw dit jaar is het geslaagde Expeditie SDDL, een soort lokale Expeditie Robinson. Met maar liefst 100 deelnemers was deze hindernisbaan direct een groot succes. Op zaterdagavond ging als vanouds het dak eraf tijdens optredens van bekende en minder bekende artiesten.

5-tegen-5 voetbaltoernooi

Met 72 deelnemende teams is beroemde 5-tegen-5 voetbaltoernooi tijdens het SDDL Feestweekend onveranderd populair. Dit sportieve toernooi op zondag trekt jaarlijks voetballers uit heel het land naar de Demense velden. Was het in 2017 nog Frenkie de Jong die met zijn team het toernooi wist te winnen, dit jaar waren de ogen veelal gericht op Gregor Breinburg van Sparta en Laura Strik van SC Heerenveen. Deze laatste jongedame wist met haar team IWBZ Babes uiteindelijk de finale te winnen. Bij de heren ging lokale team FC Oubaha er met de overwinning vandoor.