Ouderen maken gebruik van het speciale seniorenuur van 7.00 tot 8.00 bij Albert Heijn in Nuland.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouderen maken gebruik van het speciale seniorenuur van 7.00 tot 8.00 bij Albert Heijn in Nuland. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Seniorenuur Albert Heijn valt in Nuland in de smaak: ‘Lekker rustig’

NULAND - Dat ze ervoor bij het krieken van de dag uit moeten is voor een toenemend aantal ouderen geen beletsel om gebruik te maken van het speciale winkeluurtje bij Albert Heijn. ,,Ik doe het ook ook voor de medewerkers. Anders staan die hier voor niks", verklaart Nulander Piet Schippers (74) om kwart over zeven in de ochtend. 

Alle supermarkten van Albert Heijn zijn sinds kort om 7.00 uur open. Niet voor Jan en alleman, maar speciaal voor de 70-plussers die de drukte willen vermijden in verband met het risico op besmetting met het coronavirus. Ook de winkel in Nuland doet mee aan het seniorenuur. ,,Maandag maakten er maar drie mensen gebruik van”, weet Rianne Rovers, samen met broer John Zwanenberg eigenaar van de supermarkt. ,,Gisteren waren het er al een stuk meer. Mensen krijgen het langzaam door. Ze moeten het horen van hun kinderen of anderen. Deze doelgroep bereik je niet met sociale media en ze zijn vaak ook niet van het digitaal winkelen.”