Volledig scherm
PREMIUM
Zwaar ongeluk in Geffen. © Gabor Heeres

Slachtoffer dodelijk ongeval Geffen droeg geen gordel: OM eist 2 jaar celstraf voor chauffeur

DEN BOSCH / GEFFEN - Het slachtoffer van het fatale ongeval op de rotonde met de Papendijk in Geffen, Ossenaar K. Zurawski (28), droeg hoogstwaarschijnlijk geen gordel toen hij op 4 maart 2018 na een botsing met een trottoirband uit een wagen werd geslingerd. Het OM eiste gistermorgen bij de rechtbank in Den Bosch een celstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaar tegen de 34-jarige dronken bestuurder van deze auto uit Fijnaart.

“Zijn dood was niet het gevolg van het rijgedrag van mijn cliënt”, stelde A. Laeyendecker gistermiddag, de advocate van de automobilist. Zij wees de rechters erop dat het slachtoffer rechts achterin de auto zat. De wagen was op die plek niet ingedeukt en de stoel was nog intact: “Het overlijden kwam door het niet dragen van de gordel.”

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.