Volledig scherm
PREMIUM
Gezelligheid tussen de middag, in een eetzaal in een willekeurig Brabants zorgcentrum. Een groepje Geffenaren is bang dat kwijt te raken. © FRANK TROMMELEN

Slapeloze nachten om schrappen eetzaal in Geffens zorgcentrum: ‘Het is schandalig’

GEFFEN - Het verdwijnen van eetzaal De Gasterij in zorgcentrum De Heegt valt bij een aantal Geffenaren erg rauw op het dak. Tien bewoners van aanleunwoningen die daar de warme hap nuttigen, hebben er slapeloze nachten van.

BrabantZorg maakte maandag bekend eind 2019 het Geffense zorgcentrum te renoveren. Gekozen is voor een andere opzet: twee aparte huiskamers met twee keukens. Daar gaan bewoners samen koken en eten. Voor mee-eters zoekt BrabantZorg een plekje in het dorp. Tot medio november kunnen ze nog aanschuiven in De Gasterij.

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.