Kinderen leven zich uit in een speeltuin in de Piekenhoef.
Volledig scherm
Kinderen leven zich uit in een speeltuin in de Piekenhoef. © BD / Peter van Huijkelom

Snackbar, voetbalveld, treinstation: SP wil na enquête dat Oss flink aan de slag gaat in Piekenhoef

OSS - Een treinstation voor de bereikbaarheid, een supermarkt of friettent als ontmoetingsplek. Als het aan de Osse SP-fractie ligt, onderzoekt de gemeente dat en nog vier andere mogelijkheden om het leven in de Berghemse nieuwbouwwijk Piekenhoef een stukje aangenamer te maken. 

De partij ging voor de zomer langs de deuren in de vinexwijk voor een uitgebreide enquête. Ongeveer 150 inwoners werkten daar aan mee. Inmiddels zijn alle resultaten gebundeld en komt de SP met een rapport vol aanbevelingen. Dat werd donderdagavond overhandigd aan burgemeester Wobine Buijs. 

Allereerst wil de SP de verkeersveiligheid vergroten door de 30-kilometerzone op de drukke Landbouwlaan uit te bereiden. Nu mag er op een groot deel van de ontsluitingsweg nog 50 kilometer per uur worden gereden. Onder meer ter hoogte van de twee basisscholen. 

Treinstation

Onder het kopje ‘bereikbaarheid’ pleit de SP voor een onderzoek naar beter ontsluiting, bijvoorbeeld door de aanleg van een tweede ontsluitingsweg. Er zou een betere fietsverbinding moeten komen tussen Berghem-Noord en Berghem-Zuid. Daarnaast moet de gemeente gaan lobbyen voor een eigen treinstation in Berghem. Met ruim tienduizend inwoners komt het dorp daarvoor inmiddels in aanmerking, vinden de socialisten. 

Tot slot wil de partij meer ontmoetingsplekken creëren, zodat de saamhorigheid in de buurt groeit. Dat kan bijvoorbeeld door een friettent, koffiebar, terras of supermarkt toe te staan. Daarvoor moet dan wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. De komst van een Cruijff Court of ander groot, omheind voetbalveld is volgens de SP ook gewenst.