Sonja Bouwkamp krijgt 75 jaar na haar geboorte alsnog een geboortekaartje van zichzelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Sonja Bouwkamp krijgt 75 jaar na haar geboorte alsnog een geboortekaartje van zichzelf. © Paul Rapp

Sonja uit Ravenstein werd 75 en kreeg haar geboortekaartje in de bus: ‘Alsof ik opnieuw ben geboren’

Bevrijding 75 jaarRAVENSTEIN - Sonja Bouwkamp heeft afgelopen woensdag, 75 jaar na dato, alsnog haar geboortekaartje gekregen. Dat kwam er in oktober 1944 niet van, toen haar ouders op de vlucht waren voor het oorlogsgeweld dat de Slag om Arnhem met zich meebracht.

‘Dankbaar en blij zijn we dat tijdens de vlucht uit Arnhem op ons evacuatieadres Huize Sonneheerdt in Loenen op 9 oktober is geboren Sonja Jentje Melia’, zo is te lezen op de kaart die haar zus Gertie Hogervorst driekwart eeuw later heeft ontworpen.

Sonja Bouwkamp, nu woonachtig in Ravenstein, is diep geraakt door het gebaar. ,,Toen ik het kaartje in de bus kreeg op mijn verjaardag duurde het even voor ik het begreep. Ik besefte toen pas dat ik nooit een geboortekaartje heb gehad.”

Quote

Het is alsof ik opnieuw ben geboren.

Sonja Bouwkamp, Kreeg 75 jaar na dato alsnog een geboortekaart
  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.