De installatie van SP'er Henk van Gerven als wethouder in Oss in 1996. De kersverse SP-wethouder Jules Iding leidde de ceremonie als loco-burgemeester. De andere wethouders flankeren hem: Gerard Ulijn (voorgrond, VDG), Greet van Amstel (PvdA) en Jan Frankevijle (D66).
Volledig scherm
PREMIUM
De installatie van SP'er Henk van Gerven als wethouder in Oss in 1996. De kersverse SP-wethouder Jules Iding leidde de ceremonie als loco-burgemeester. De andere wethouders flankeren hem: Gerard Ulijn (voorgrond, VDG), Greet van Amstel (PvdA) en Jan Frankevijle (D66). © Hans van der Poel

SP kwam 25 jaar geleden voor eerst aan de macht: ‘Nou gaat Oss naar de klote’

TIJDREISOSS - Heel Nederland richtte in 1996 de blik op Oss, want daar kwam voor het eerst in de geschiedenis de SP aan het roer van een gemeente te staan. 25 jaar later blikken de hoofdrolspelers terug op deze omwenteling. ,,Het was echt een bevrijding.”

  1. Jan Rothuizen voelde de polsslag van Oss tussen margarinemiljonairs en gastarbeiders
    PREMIUM

    Jan Rothuizen voelde de polsslag van Oss tussen margarine­mil­jo­nairs en gastarbei­ders

    Tussen margarinemiljonairs, Turkse gastarbeiders en krap behuisde Polen en Roemenen kloppen de harten en leven de verhalen. Jan Rothuizen voelde de polsslag van Oss en tekende zijn persoonlijke kaart van de oude ‘arbeidersstad’. De sensatie van messentrekkers vermijdt hij. Oss kan zonder. In Museum Jan Cunen exposeert hij zijn Zachte Atlas. Zaterdag was hij bij de feestelijke opening.