Rondom de vergunning van Het Wilde Woud was afgelopen zomer veel te doen.
Volledig scherm
Rondom de vergunning van Het Wilde Woud was afgelopen zomer veel te doen.

SP maakt zich boos en wil binnen drie maanden nieuwe regels voor feesten en festivals in Oss

OSS - De SP is de constante discussies over feesten en festivals in Oss helemaal beu. De partij wil daarom uiterlijk in februari praten over zaken als geluidsvolume, verdeling van feesten over de gemeente en de hoeveelheid overlast die in de binnenstad acceptabel is. Zo weten organisatoren snel waar ze aan toe zijn.

Al sinds de zomer van 2018 werkt Oss met een soort noodregels, nadat de bestuursrechter in Den Bosch gehakt maakte van het evenementenbeleid. Het zorgt voor frustratie bij organisatoren en onduidelijkheid bij omwonenden. 

Discussie eerder

Toch wilde Oss aanvankelijk pas eind volgend jaar over nieuw evenementenbeleid praten. Op aandringen van wethouder Thijs van Kessel wordt dat waarschijnlijk een halfjaar naar voren gehaald, naar de zomer van 2020. 

Maar ook dat duurt de SP veel te lang. De grootste partij van de stad constateert dat er veel onrust ontstaat in de huidige situatie. Bijvoorbeeld rond de vergunning van het Wilde Woud en het afblazen van de kermisfeesten. Al in februari zou de gemeenteraad zich daarom over nieuwe regels moeten buigen, zodat die kort daarna van kracht kunnen worden. 

Maximumvolume 

Oss zou dan bijvoorbeeld moeten praten over het maximumvolume van festivals, de verdeling van feesten over de gemeente en de hoeveelheid overlast die in de binnenstad acceptabel is. 

Donderdag moet blijken of het voorstel van de SP wordt aangenomen.