Volledig scherm
Het tijdelijke dorpshuis in Overlangel in aanbouw. © Archieffoto Peter van Huijkelom

SP pleit voor referendum in Overlangel, Neerloon en Keent over nieuw dorpshuis

OSS/OVERLANGEL - Laat de gemeenschap van Neerloon, Overlangel en Keent (NOK) zelf aangeven waar de nieuwe accommodatie voor sport en ontmoeten moet komen. De SP pleit bij monde van raadslid Bas van der Voort voor een referendum onder de inwoners. 

Volgens Van der Voort  moet er nodig een knoop worden doorgehakt in het slepende proces rond een nieuw dorpshuis in Overlangel. Sinds het afbranden van de Petjesbar in de zomer van 2017 zijn verenigingen aangewezen op een tijdelijk paviljoen naast de kerk in Overlangel. De gemeenteraad van Oss heeft een half miljoen beschikbaar gesteld voor nieuwbouw. Deze zomer gaven tien verenigingen via een klankbordgroep aan dat deze op de plek van het paviljoen zou moeten verrijzen. 

Van der Voort heeft begrepen dat er nu toch onenigheid is ontstaan over de locatie. ‘Het gevolg is dat de verhoudingen tussen partijen en inwoners soms op de proef gesteld worden. De SP vindt het belangrijk dat alle inwoners uit NOK, zowel voor- als tegenstanders van diverse locaties, in de gelegenheid gesteld moeten worden om zonder last of ruggenspraak hun stem te laten horen', schrijft Van der Voort. 

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.