'Spoedzaak' over eiken in Heesch uitgesteld door carnaval

HEESCH - Spoed is een dwingende term, maar carnaval kan er ook wat van. Zie de agenda van de Raad van State in Den Haag. Daarop is de 'spoed-zaak' over de eiken in Heesch, die aanvankelijk voor komende dinsdag gepland stond, drie dagen naar achteren geschoven, naar de vrijdag.

Eiken aan de Graafsebaan in Heesch. Voor de twee middelste op de foto dreigt kap.
Volledig scherm
Eiken aan de Graafsebaan in Heesch. Voor de twee middelste op de foto dreigt kap. © Maarten van den Hurk / BD

De zaak gaat over het plan van de gemeente Bernheze om op 9 maart op de Graafsebaan twee monumentale eiken te kappen. De Bomenstichting wil dit voorkomen en vraagt de Raad van State om een voorlopige voorziening, een verbod voor een zekere tijd.

Woensdag werd bekend gemaakt dat de zitting op carnavalsdinsdag zou zijn. Wethouder Rein van Moorselaar reageerde in eerste instantie blij op deze vlotte planning, want hij wil onderhand eens weten of en hoe het verder kan met de rotonde die op de plek van de bomen bedacht is.

Maar op de zitting moeten ook ambtenaren of andere vertegenwoordigers van Bernheze verschijnen. Dat is wat veel gevraagd op de dinsdag van carnaval, aan een gemeente in het zuiden des lands. Donderdag verplaatste de Raad van State de zitting naar vrijdag. Wethouder Van Moorselaar: ,,Ja, ze kwamen erachter dat er in Brabant carnaval is.''