De groene lampjes van Flowman zullen nooit meer branden.
Volledig scherm
PREMIUM
De groene lampjes van Flowman zullen nooit meer branden. © archieffoto Van Assendelft

Stekker uit slimme systemen, Weg van de Toekomst in Oss is nu weer gewoon N329

OSS - Zeven jaar na de feestelijke opening verliest de Weg van de Toekomst in Oss z’n laatste twee systemen die inhoud moesten geven aan de pretentieuze naam.  Van alle innovaties op en langs de N329 is bitter weinig terecht gekomen. 

Aan flitsende Engelse termen heeft het niet ontbroken: Glowing Lines, Pleasant Pass, Road Energy System en Flowman. In Oss werden de systemen uitgetest die later overal in Nederland konden worden toegepast. Lichtgevende wegmarkering die straatverlichting overbodig maakt; een interactieve fietstunnel die passanten elk gevoel van onveiligheid doet vergeten; warmte uit het wegdek halen voor gebruik in gebouwen in de buurt; en lampjes in de berm die weggebruikers op het juiste tempo begeleiden naar het volgende groene verkeerslicht. 

  1. Meiden huishoudschool spijbelkampioen in Oss
    STILLE GETUIGEN

    Meiden huishoud­school spijbelkam­pi­oen in Oss

    Deze week gaan ook de scholen voor voortgezet onderwijs open, al blijft een groot deel van de lessen nog online. Het gegeven dat sommige leerlingen, vooral van basisscholen, tijdens de digitale periode 'zoek' waren, lijkt nu voorbij. In april waren er landelijk nog ruim zevenduizend leerlingen die zich niet op het beeldscherm van hun docent vertoonden; in mei was dat aantal gedaald tot (toch nog) vijfhonderd. In het werkgebied van het Regionaal Bureau Leerplicht Brabant Noordoost in Oss is volgens afdelingshoofd Ester Biezen, weinig aan de hand geweest.