Volledig scherm
Het gemeentehuis in Oss, binnen is het geheime overleg bezig. © Paul Driessen

Strengere stikstofregels baren PvdA zorgen in Oss

OSS - Nu in heel het land grote bouwprojecten vertraging oplopen door strengere stikstofregels wil de lokale PvdA weten wat de gevolgen zijn voor Oss. De partij heeft daar vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

 In heel Noord-Brabant liepen 420 vergunningaanvragen die gebruik maakten van de inmiddels achterhaalde stikstofregels. Er zijn al heel wat projecten terug naar de tekentafel gestuurd en er zullen er meer volgen. De PvdA in Oss wil weten wat de gevolgen zijn voor grote bouwprojecten in de gemeente, zoals de mogelijke nieuwbouw van het Golfbad, de uitbreiding van D'n Iemhof in de Ruwaard of de bouw van het Wal Kwartier in het hart van de binnenstad. Er klinkt enige zorg door in de vragen, waar het college van B & W mee aan de slag gaat.

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.