Studenten en ME knokken wat af tijdens oefening in stadion Oss: 'Hoe vaak maak je dit nou mee?’

videoOSS - Drie dagen lang oefent de ME noodsituaties in en om het stadion van TOP Oss. Daarbij gaat het er realistisch aan toe. Voor een enkeling zelfs een beetje té realistisch.  

Als ze aan zijn clubje komen, dan komen ze aan hem. En dus houdt de fanatieke hooligan Mario Loeffen zich bepaald niet in als de ME de tribunes van het TOP Oss-stadion beklimt. Hij deelt rake klappen uit en moet, af te lezen aan de rode vegen op zijn gezicht, ook het nodige incasseren. Zelfs een paar minuten na de knokpartij is de adrenaline nog te horen in zijn stem. 

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.