Volledig scherm
Kim Vogelsangs in haar winkel in Ravenstein. © Fotobureau Ruud Rogier

't Postkantoor in Ravenstein sluit deze zomer zijn deuren

RAVENSTEIN - Tien jaar nadat Kim Vogelsangs en Wim Hes 't Postkantoor in Ravenstein overnamen, zien ze zich genoodzaakt deze zomer de deuren te sluiten. De marges op diensten voor PostNL en ING zijn inmiddels zo mager dat de winkel onvoldoende basis overhoudt om voort te bestaan. 

't Postkantoor is sinds jaar en dag gevestigd aan de entree van de voormalige vesting Ravenstein. De winkel verkoopt cadeauartikelen, boeken, wenskaarten en allerlei andere spullen. De pakkettenservice van PostNL zorgt voor veel aanloop, zeker na de sterke opkomst van internetwinkels. ,,De eerste verlagingen van vergoedingen door PostNL werden opgevangen door stijging van de omzet in cadeauartikelen en wenskaarten. Maar inmiddels is de groei uit de omzet, ondanks een verdere toename van pakketten", verklaart Kim Vogelsangs. ING haalde vijf jaar geleden al bijna al zijn diensten weg bij 't Postkantoor. 

Om de winkel  voort te zetten opteerden Vogelsangs en Hes voor een verhuizing naar het oude raadhuis in Ravenstein. Door een combinatie van functies zou de zaak weer rendabel kunnen worden. Vorig jaar werd echter duidelijk dat dit plan niet leidde tot een sluitende exploitatie voor het gebouw. In plaats van 't Postkantoor verhuist Donato's met winkel en restaurant naar het raadhuis, zo is de bedoeling.