Tatoeëerder Oss haalt pipowagen van terrein af; dwangsom niet meer nodig

OSS - Tatoeëerder H. Kersten heeft de pipowagen op zijn terrein aan de Leuvenstraat in Oss vier maanden geleden al weggehaald en op een openbare parkeerplaats neergezet. De ondernemer had volgens de bestuursrechter in Den Bosch daarom geen 'spoedeisend belang' meer bij uitstel van de dwangsom die de gemeente Oss aan hem had opgelegd. Hij wees een verzoek om zo'n 'voorlopige voorziening' dan ook af.

stockadr recht rechtspraak justitie weegschaal rechtbank uitspraak rechtszaak
Volledig scherm
stockadr recht rechtspraak justitie weegschaal rechtbank uitspraak rechtszaak © Getty Images/Image Source

De pipowagen, die Kersten gebruikte als tattooshop, was volgens het bestemmingsplan niet toegestaan op het woonwagenperceel van Kersten. De gemeente vond daarom dat de man geld moest betalen, als hij de pipowagen niet zou verwijderen. De gemeente had volgens de rechtbank inderdaad het recht om 'handhavend op te treden' met zo'n dwangsom.

Dat Kersten het niet eens was met het bestemmingsplan, kon 'in deze procedure niet aan de orde komen'. De gemeente wilde overigens best meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan, zodat Kersten naast zijn woonwagen, op eigen terrein klanten kon ontvangen.

Oss was echter mordicus tegen de pipowagen en vond dat Kersten een gebouw moest neerzetten. De ondernemer zag daar niet veel in. Kersten had al veel geïnvesteerd in zijn 'tattoowagen'.