Volledig scherm
Het sportparkje van Tennisvereniging Reek © TV Reek

Tennisvereniging Reek zet feesttent op de baan voor veertigste verjaardag

REEK - Tennisvereniging Reek maakt zich op voor de viering van de veertigste verjaardag. Komend weekeinde is het zover. De jubileumcommissie is al een jaar bezig met de festiviteiten.

Reekenaren Hein Wiegerink, Cobijn Martin en Albert Linders richtten Tennisvereniging Reek destijds op. Dat deden ze na een bijzondere peiling: inwoners konden voor een tientje lid worden.  Tweehonderd inwoners hapten toe en werden aspirant-lid. Het duurde nog een tijdje voor ze na de oprichting in april 1979 een balletje konden slaan. 

Want in augustus 1980 worden twee gravelbanen geopend. Dan telt de club zo'n 150 leden. Ze beschikken enkele jaren later over een mooi paviljoen: ‘t Brouwershuiske. Dit paviljoen heeft de club nog steeds in gebruik. In 1987 volgt de opening  van een derde baan.

Een nieuwe sport- en spelaccommodatie zit inmiddels in de pijplijn. In september 2016 traden de voorzitters van de voetbalclub Achilles en tennisclub naar buiten met hun idee van een gezamenlijke accommodatie, inclusief sporthal. Hard nodig omdat het clubgebouw van Achilles op zijn laatste benen loopt en bij de tennisclub de banen aan vervanging toe zijn. 

Volledig scherm
Het tennispark van Reek aan de Scheenen. © Google Earth

Het feestweekend omvat vrijdag en zaterdag twee feestavonden en een gezellige middag met receptie.  Op de tennisbanen aan de Scheenen wordt een grote feesttent neergezet.