De European Philharmonia onder leiding van dirigent Walter Proost speelt in De Lievekamp in Oss de bekende filmmuziek uit films als Pirates of the Caribbean, The Lion King, Gladiator en Pearl Harbor.
Volledig scherm
De European Philharmonia onder leiding van dirigent Walter Proost speelt in De Lievekamp in Oss de bekende filmmuziek uit films als Pirates of the Caribbean, The Lion King, Gladiator en Pearl Harbor. © European Philharmonia

The Beatles, Abba en Queen voor orkest, rockband en koor, waarom niet?

OSS - Een professioneel symfonieorkest speelt altijd zware werken van Mozart, Brahms en andere klassieke componisten? Nee dus! Dirigent Walter Proost laat binnenkort in Oss horen dat het ook heel anders kan. 

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Burgercomité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

  Burgerco­mité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

  DEN HAAG/MAASHORST - Voor de meeste inwoners in Maashorst is de fusie tussen Uden en Landerd een voldongen feit maar in Schaijk en Reek blijven ze onvermoeid strijden voor een mogelijke toetreding tot Oss. Woensdag trok het burgercomité Schaijk & Reek naar Den Haag waar aan de Tweede Kamer een petitie werd aangeboden die nog een keer de aandacht vestigt op de bijzondere positie van beide kernen binnen deze herindeling.