De tien Osse gedecoreerden samen met de burgemeester in het Jan Cunen Park. Zittend van links naar rechts: Leo Bongers uit Lith, Barbara van Tuijl-Van Kessel uit Maren-Kessel en Jan van de Goor en Frans Eijsink uit Oss. Staand van links naar rechts: Robert van Vlijmen uit Oss, Tonny van Erp - Van der Doelen en Andre Schuurmans uit Geffen, burgemeester Wobine Buijs, Ismigül Dündar-Dündar uit Oss, Gerrit Smits uit Berghem en Clemens Theunisse uit Lithoijen.
Volledig scherm
De tien Osse gedecoreerden samen met de burgemeester in het Jan Cunen Park. Zittend van links naar rechts: Leo Bongers uit Lith, Barbara van Tuijl-Van Kessel uit Maren-Kessel en Jan van de Goor en Frans Eijsink uit Oss. Staand van links naar rechts: Robert van Vlijmen uit Oss, Tonny van Erp - Van der Doelen en Andre Schuurmans uit Geffen, burgemeester Wobine Buijs, Ismigül Dündar-Dündar uit Oss, Gerrit Smits uit Berghem en Clemens Theunisse uit Lithoijen. © Wouter ter Haar/BD

Tien actieve Ossenaren koninklijk onderscheiden

OSS - Tien inwoners van de gemeente Oss - zeven mannen en drie vrouwen - hebben dinsdag een lintje opgespeld gekregen. Dit voor hun niet aflatende inzet voor tal van organisaties waarin ze actief zijn  of waren. Van de voetbalvereniging Margriet tot aan de Heemkundestichting. En van de KBO tot aan de moskee. Het heeft de koning behaagd ze te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

  1. Burgercomité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    Burgerco­mité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    DEN HAAG/MAASHORST - Voor de meeste inwoners in Maashorst is de fusie tussen Uden en Landerd een voldongen feit maar in Schaijk en Reek blijven ze onvermoeid strijden voor een mogelijke toetreding tot Oss. Woensdag trok het burgercomité Schaijk & Reek naar Den Haag waar aan de Tweede Kamer een petitie werd aangeboden die nog een keer de aandacht vestigt op de bijzondere positie van beide kernen binnen deze herindeling.