Titus gluurt straks vanaf de overkant van de Molenstraat naar Titus Brandsma Lyceum in Oss

AnimatieOSS - Vista Titus, zo gaat het nieuwe appartementengebouw heten dat recht tegenover het Titus Brandsma Lyceum in Oss wordt gebouwd. Opnieuw een project van Ton Kemkens en zijn Patrimonium. Op de hoek met de Haarvilstraat maakt een zielloos bouwwerk plaats voor een gebouw met een verhaal. Of in dit geval twee gebouwen met een verhaal. Schuif in de animatie hierboven tussen heden en toekomst. 

Volledig scherm
Impressie vanuit de Haarviltstraat. De gereconstrueerde garage van Janota keert terug in het straatbeeld. © Patrimonium

Aan de Molenstraat komt een complex voor 18 jongeren met een verstandelijke beperking, die er gaan wonen onder begeleiding van zorgorganisatie Philadelphia. Dat gebouw draagt de naam Vista Titus (uitzicht op Titus), een verwijzing naar de tegenover gelegen school en het beeld van de beroemdste ereburger van Oss. In de voorgevel komt een glas-in-loodraam waarin het gelaat van Titus is te herkennen.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.