Het voetveer bij Ravenstein
Volledig scherm
Het voetveer bij Ravenstein © Peter van Huijkelom

Toeristische voetveren gaan door corona later in de vaart: 2 mei wordt 13 juni

RAVENSTEIN - De toeristische fiets- en voetveren van recreatieschap Uiterwaarde gaan door het coronavirus later in de vaart. De geplande openingsdatum van 2 mei wordt onder voorbehoud doorgeschoven naar zaterdag 13 juni. 

Het gaat onder meer om het pontje tussen de Gouden Ham en Megen en de veerdiensten Demen-Batenburg en Ravenstein-Niftrik. In een persbericht stelt Uiterwaarde dat het besluit is genomen om de gezondheid van de vrijwillige schippers en kaartverkopers te waarborgen.

,,Op de voornamelijk kleine pontjes zijn er veel contactvlakken zoals de smalle loopbruggen naar de beide veerstoepen", staat in het bericht. ,,Daarbij vindt het afrekenen niet altijd contactloos plaats waardoor de voorgeschreven 1,5 meter afstand met de passagiers niet volledig in acht kan worden genomen.

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.