Volledig scherm
© BSR Agency

TOP Oss legt drie fans stadionverbod op na gooien vuurwerk tegen FC Den Bosch

OSS/DEN BOSCH - TOP Oss legt drie supporters een lokaal stadionverbod op voor hun rol bij de ongeregeldheden enkele weken geleden tijdens de wedstrijd in en tegen Den Bosch. Ze worden verdacht van het gooien of bezitten van het vuurwerk dat tijdens het duel tot vier keer toe op het veld werd gegooid. De verwachting is dat de KNVB de lokale verboden omzet in landelijke verboden. 

Eén van de fans werd opgemerkt door een oplettende steward. Twee anderen zijn later in de kraag gevat op basis van camerabeelden. TOP heeft het trio per mail en brief laten weten dat ze voorlopig niet meer welkom zijn bij alle thuis- en uitwedstrijden van de club. Mogelijk wordt ook de schade van het vuurwerk op het drietal verhaald. De clubleiding gaat nog met drie in gesprek om hun kant van het verhaal te horen. 

Landelijk stadionverbod

De lokale stadionverboden gelden voor onbepaalde tijd, maar vervallen zodra ze door de KNVB worden omgezet in een landelijk stadionverbod. Bij TOP verwachten ze dat dat binnenkort gebeurt. Volgens de richtlijnen van de voetbalbond staat er een stadionverbod van 18 maanden op het gooien van vuurwerk. 

SInds 2018 weer uitfans toegelaten

Nadat de wedstrijd in De Vliert in 2014 uit de hand liep, waren drie jaar lang bij onderlinge ontmoetingen van FC Den Bosch en TOP Oss geen bezoekende fans welkom. Pas sinds 2018 worden opnieuw uitfans toegelaten. De grote vraag is nu of het vuurwerkincident van vorig weekend daar verandering in brengt. Naar verwachting hakken de gemeenten daar binnenkort een knoop over door.