Twee mannen en een vrouw (58, 51 en 51) aangehouden bij grootschalig witwasonderzoek in Berghem en Oss

videoOSS - Bij een grootschalig witwasonderzoek in Oss en Berghem zijn dinsdag drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 51-jarige man uit Oss en een 58-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Berghem.

De drie personen die zijn aangehouden, worden allemaal verdacht van witwassen. De 51-jarige Ossenaar werd eerder al verdacht als opdrachtgever van de brandstichting bij café de Schutskooi in Oss in 2017.

Volgens de politie is er beslag gelegd op de financiële administratie van de verdachten, op verschillende onroerende zaken, op bankrekeningen en op een voertuig. 

Verzekeringsfraude

De 51-jarige wordt verder verdacht van verzekeringsfraude waarbij ook een makelaar uit Lent is betrokken. Zowel de zaak over de brandstichting als die van de verzekeringsfraude moeten volgens de politie nog voorkomen.

Samen met ondermijningspartners werd er dinsdag gezocht op vier locaties in Oss en één in Berghem. Een van de locaties waarop werd gezocht is een woning aan de Angelenweg in Oss, waar een autowasserij gevestigd zou zijn. Of daar ook iemand is gearresteerd, is niet bekend.

Een woning aan de Angelenweg in Oss wordt doorzocht.
Volledig scherm
Een woning aan de Angelenweg in Oss wordt doorzocht. © Gabor Heeres/Foto Mallo
Witwasonderzoek in Oss.
Volledig scherm
Witwasonderzoek in Oss. © Gabor Heeres
Witwasonderzoek in Oss.
Volledig scherm
Witwasonderzoek in Oss. © Gabor Heeres