Volledig scherm
Arts aan het werk bij Kei Scherp. © BD / Peter van Huijkelom

Vaders en zonen doen Kei Scherp groeien: Osse barbier wordt twee keer zo groot

OSS - Het gaat goed met Kei Scherp. De enige echte barbierszaak van Oss neemt er vijfenveertig vierkante meter bij en wordt zo in één klap twee keer zo groot. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan zonen die hun vaders meenemen. 

Harenaar Joep Arts begon in de zomer van 2017 met de kapperszaak aan de Peperstraat, terwijl tattooshop Six Feet Under achter een grote glazen wand in hetzelfde pand aan de slag ging. Een jaar later scheidden de wegen van de barbershop en de tattooshop weer. Sinds die tijd huurt Arts de hele ruimte, maar een invulling had hij nog niet.

Tot nu dan. Want het gaat intussen zó goed met de zaken dat hij het hele pand van negentig vierkante meter wil gebruiken voor Kei Scherp. Waar nu nog een bar en tafelvoetbalspel staan, komen binnenkort extra kappersstoelen en -spullen. ,,Nu is het nogal prikkelgevoelig binnen”, zegt Arts met een knipoog. ,,We staan bijna tegen elkaar aan als we meerdere klanten willen knippen.”

Zonen met baarden

Kei Scherp kan bogen op een vaste groep klanten. Het gaat dan vooral om Osse mannen van tussen de 20 en 40 jaar oud. Maar zeker de laatste maanden komen er verdacht veel bezoekers van een oudere generatie langs. Dat heeft volgens Arts alles te maken met een kortingsactie voor nieuwe klanten. De barbier ziet dat veel zoons daarom hun vader meenemen naar de zaak. 

De kapperszaak gaat op 24, 25 en 26 november dicht voor de verbouwing. Op woensdag 27 november moet de nieuwe zaak open gaan. Dat wordt vervolgens op zaterdag 7 december grootst gevierd. Arts sleutelt nog aan het precieze programma. 

Volledig scherm
Een glazen wand scheidt de kapperszaak van de buren. © Roy van der Lee/BD