Volledig scherm
Ook schapen zijn aanwezig bij het jaarlijkse Oerfestival. © Oerfestival De Maashorst

Van streekproduct tot speurtocht op het oerfestival in de Maashorst

NISTELRODE - Op zoek naar grote runderen, genieten tijdens een groot bokbierevenement of wandelen met het Schapenvolk. Het kan allemaal tijdens de tweede editie van het Oerfestival in de Maashorst, tijdens de herfstvakantie.

Het festival is in het leven geroepen om meer mensen de natuur in te krijgen. En dat lukt, zegt de organisatie. ,,Deze week speelt zeker mee in het aantrekken van bezoekers naar de Maashorst. Het is dan ook niet voor niets dat deze week in de herfstvakantie gehouden wordt.”, zegt lid van de organisatie Jack Monde. ,,Wij proberen het zo te regelen dat er elke dag een activiteit bij een bedrijf of organisatie gepland staat in de buurt van de Maashorst. Dat kan verschillen van koken met streekproducten of een oerbiertje drinken op het terras, tot een speurtocht met de kinderen.”

Het Oerfestival De Maashorst is een verzamelnaam van allerlei activiteiten in de Maashorst en Herperduin. Bedrijven en instanties helpen met het organiseren hiervan. Vorig jaar moest de organisatie dit grotendeels alleen doen.

Hoofdevenement

Monde: ,,Tijdens de vorige editie waren er in totaal 11.500 bezoekers. Op het hoofdevenement bij Herperduin waren er zelfs 6000.” Dit  hoofdevenement is een middag met een aantal spelletjes, losse evenementen en eetgelegenheden. En ook dit jaar verwacht de organisatie veel mensen die een kijkje komen nemen. ,,Wij verwachten dit jaar zelfs nog meer bezoeker dan de vorige editie.”

Tijdens het festival staan er voor de kinderen onder meer nachtklimmen en alpaca’s knuffelen op het programma. Voor de iets oudere bezoekers zijn er diverse wandelingen door de omgeving.