Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars klimmen over de vangrail langs de Rijksweg bij Reek, zoals afgelopen zaterdag bij de opening van de Reekse Ommetjes. © Jan Ploegmakers

Vangrail Reek leidt tot gevaarlijke situatie bij wandelpad

REEK - Gevaarlijke taferelen langs de Rijksweg bij Reek: wandelaars klauteren doodgemoedereerd over de geleiderails om hun ommetje te vervolgen. Vangrails dwarsbomen dit stukje in het Brabantse Wandelnetwerk. De provincie piekert er niet over er alsnog een ‘knip’ in te maken.

Zo is wandelknooppunt 45 alleen via een omweg van enkele honderden meter bereikbaar. Borden wijzen wandelaars de weg richting rotonde. Daar is wel een veilige oversteek mogelijk.

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.