Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Freddy Schinkel

Veel animo voor zonneparken op Landerdse grond

LANDERD - Pakweg anderhalve vierkante kilometer aan velden vol zonnepanelen. Die zou de gemeente Landerd in kunnen vullen als ze alle concrete verzoeken honoreert. Zeven partijen hebben zich daarvoor gemeld ten gemeentehuize.

Quote

Ik heb nu eenmaal geen zak met geld. Ik ben meer een soort aanjager

Ben Brands, wethouder

De Landerdse grond blijkt reuze in trek, maar er valt nog niet veel te zeggen over wat er uiteindelijk uit de bus komt. ,,Zeven concrete verzoeken zijn ingediend om zonneparken aan te leggen. In totaal gaat het om 150 tot 160 hectare”, zo laat een woordvoerder weten. ,,Wij kunnen nog niets zeggen over de aanvragers en locaties waarop de verzoeken betrekking hebben. Het zit allemaal nog in een beginstadium.”

  1. Macharen organiseert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    Macharen organi­seert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    MACHAREN - ,,Een dorpsfeest met kermisthema. ” Zo betitelt Theo Breuring, als een van de aanjagers van de Macharense kermis 2.0, de festiviteiten dit weekeinde in de Polderstraat. ,,Nu de gemeente haar handen van onze dorpskermis heeft afgetrokken, zijn we met een eigen werkgroep aan de slag gegaan. Deze tweedaagse is daarvan het resultaat. Overigens wel met subsidie van gemeente en dorpsraad. De belangstelling is enorm.”