De Schaafloepers, tot in de kleinste details afgewerkt.
Volledig scherm
De Schaafloepers, tot in de kleinste details afgewerkt. © Bert van der Linden

Veel kwaliteit en creativiteit bij de optocht in het Bônneland Herpen

HERPEN - Het weer was miezerig tijdens de uitgestelde optocht deze maandag in Herpen, maar de prachtige wagens, loopgroepen en individuele carnavalsvierders maakten er toch een stralende ochtend van. De vele carnavalsgroepen die Herpen en Overlangel rijk zijn, toonden wederom over een rijke fantasie en creativiteit te beschikken.

Actualiteit speelde eveneens een rol met wagens die de protesterende boeren, compleet met veestapel tot leven lieten komen. VG Mi Mekaor had een prachtige wagen die het Songfestival alvast naar Herpen bracht. Dat de blaaskapellen geliefd zijn bleek uit twee grote praalwagens die, onafhankelijk van elkaar het Overlangelse KON en de Bônlander Hofkapel uitbeeldden. 

De Bônlander Hofkapel is geliefd getuige deze prachtige creatie
Volledig scherm
De Bônlander Hofkapel is geliefd getuige deze prachtige creatie © Bert van der Linden

Tot in de puntjes verzorgd was de uitvoering van de Schaafloepers. Met de kleinste details was deze wagen met loopgroep afgewerkt. Zij namen de stikstof overlast wel heel letterlijk met hun verbeelding: een grote wagen met Singer naaimachines en meters stof. Verder waren ook de sprookjes geliefd zoals bij de jongerengroep Bôntjes zonder Naam die de Leeuwenkoning tot leven hadden geroepen. De Deurdouwers, leeftijdsgenoten van de Bôntjes, hadden een hengel uitgegooid. Maar liefst vijf koppen onder het motto: We kregen een hengel in plaats van vis en kijk eens wat het geworden is. 

De loopgroepen mochten er ook zijn: een prachtige zilverkleurige groep, de Schôn Bônne stond er beeldig op, CV Nie te Houwe zat als gebakje al 11 jaar gebakken en CV de Sliepse, die al 41 jaar van de partij is, hingen dit jaar als Surinaamse wasvrouwen de 'carnavalswas' buiten. Ook de nieuwe school die binnenkort verrijst, was actueel uitgebeeld. De burgemestersverkiezing van dinsdag leefde ook al in de optocht. Kandidaat Timo had een heel gospelkoor opgetrommeld.

De Deurdouwers hadden vijf mooie koppen gemaakt.
Volledig scherm
De Deurdouwers hadden vijf mooie koppen gemaakt. © Bert van der Linden