Volledig scherm
Het ecoduct in Schaijk, waar Henk Baum werd doodgeschoten. © Marco van den Broek - MarcoFotografie

Verdachte van liquidatie Henk Baum blijft zwijgen

DEN BOSCH - De 21-jarige man die volgens justitie in maart 2018 Henk Baum heeft vermoord, blijft vooralsnog weigeren een verklaring af te leggen. Dat bleek dinsdagmorgen tijdens een eerste zitting in de rechtbank van Den Bosch. 

De in Nijmegen geboren verdachte was daar zelf niet aanwezig. De zitting duurde maar kort, want de politie heeft nog geen definitief rapport kunnen overleggen aan het Openbaar Ministerie. Op 10 mei is er een nieuwe zitting, maar ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk behandeld worden. 

Henk Baum werd op 22 maart 2018 doodgeschoten onder een viaduct langs de Rijksweg in Schaijk. De 51-jarige autohandelaar, die op het woonwagenkampje in Nistelrode woonde, zat in zijn auto toen hij werd doodgeschoten. De 21-jarige man werd in november aangehouden en wordt ook verdacht van enkele brandstichtingen, onder meer in Oss. Justitie vermoedt dat hij in opdracht handelde . De moord op Baum en de brandstichtingen in Oss worden in twee aparte rechtszaken behandeld. 

  1. Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje
    PREMIUM
    video

    Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PS­V-plaat­je

    EINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.”