Verhuizing Jonkergouw ‘goed nieuws voor Schaijk’: ‘Bedrijf te hard gegroeid voor die plek’

Bij de dorpspompWat vinden omwonenden van het verhuisplannen van tuinbouwer Jonkergouw in Schaijk?  Het bedrijf wil verhuizen naar de andere kant van het dorp, naar een leegstaande veehouderij aan de Broksteeg. Op de huidige locatie aan de Molenaarstraat verrijst te zijner tijd een woonwijkje. Mari van Rossem peilde de meningen.

Volledig scherm
.. © Mari van Rossem

Beter bewijs dan het filmpje op haar mobieltje kan ze niet leveren. Vanuit haar slaapkamer legde Wilma Benneker (63) onlangs vast hoe een trucker behoedzaam zijn met Jonkergouw-groente geladen oplegger langs een tractor loodst. In de Schaijkse Molenaarstraat kijken ze er niet meer van op.

,,Kijk, hier staat de volgende al te wachten om dezelfde route te nemen", beweegt ze naar links. ,,Je snapt wel dat wij het prima vinden als deze tuinder gaat verkassen. Of het ook echt doorgaat? Afwachten. Zo'n verhuizing hangt van zoveel zaken af."

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.