Volledig scherm
Ravage goed zichtbaar na brand in Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo

Vier Ossenaren dakloos na nachtelijke brand in appartementencomplex

OSS - Vier appartementen aan de Berghemseweg in Oss zijn onbewoonbaar na de brand van donderdagnacht. Daardoor zijn vier Ossenaren dakloos geraakt. Drie andere woningen raakten beschadigd, maar kunnen worden hersteld. Dat meldt woningcorporatie BrabantWonen.

Volledig scherm
Ravage goed zichtbaar na brand in Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo

Het vuur brak rond 02.30 uur uit in een berging op de begane grond. In een mum van tijd bereikte het vuur de vier appartementen recht boven die berging. Deze zijn nu onherstelbaar beschadigd. Aan de achterzijde van het pas twee jaar oude complex, dat de naam 45 Square draagt, is goed te zien hoe groot de schade is. 

Het complex bestaat uit 28 kleine appartementen met voornamelijk eenpersoonshuishoudens. De vier getroffen Ossenaren zijn voorlopig opgevangen in een hotel. BrabantWonen is naarstig op zoek naar een plek waar de vier slachtoffers daarna terecht kunnen. 

Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend, al wijst niets op brandstichting. Rond de klok van 04.00 uur had ede brandweer het vuur onder controle. 

Volledig scherm
Ravage goed zichtbaar na brand in Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
De vier appartementen boven de berging zijn onherstelbaar beschadigd. © Roy van der Lee / BD
  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.