Volle ladingen Osse bussen brengen liefhebbers naar Volkelse Luchtmachtdagen: ‘Ik ga er elke keer naartoe’

VIDEOOSS/VOLKEL - Ze komen af en aan. Tientallen volle en weer lege bussen die treinreizigers naar de populaire Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel brengen en weer terug. 

Die passagiers komen stuk voor stuk aan op station Oss, waarvandaan het nog een klein half uurtje reizen is met de bus, files buiten beschouwing gehouden. ,,Mensen, het maakt niet uit welke bus je pakt. Alles wat hier stopt gaat daarnaartoe", wijst een medewerker van busbedrijf Connexxion met zijn vinger in de richting van het oosten. Hoeveel bussen er precies rijden? ,,Geen idee.”

Onder anderen Ronald de Heij (58) loopt met gezwinde spoed richting een van de bussen. ,,Ik zoek mijn vriend, die zou hier ook komen. Hij komt met de trein uit Helmond, ik uit Rotterdam”,  zegt De Heij. ,,Nee, zelf heb ik  vandaag niet met de trein gereisd, ik verbleef bij familie die in Oss woont. Ik ben met de auto gekomen.” Wat wil deze bezoeker graag zien in Volkel? ,,De luchtmacht heeft altijd mijn interesse gehad. Maar ik kom niet voor iets specifieks. Ik ga elke keer, tenzij het in Leeuwarden is. Dat is me te ver weg.” 

De eerste bussen vertrokken rond 7 uur in de ochtend. Ze rijden de hele dag door, tot zeven uur vanavond. ,,Er is niks ingewikkelds aan hoor, we doen dit vaker bij grote evenementen. Extra bussen regelen is geen probleem. Van heinde en verre komen voertuigen hier naartoe”, aldus de medewerker van  Connexxion. Hij ziet er streng op toe dat de chauffeurs zich houden aan de rij- en rusttijden. Roepend: ,,Wie toe is aan een pauze moet die nemen.” 

Volledig scherm
Vanuit station Oss gaan tientallen bussen richting Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel. © Tom Vos/BD
Volledig scherm
Vanuit station Oss gaan tientallen bussen richting Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel. © Tom Vos/BD
Volledig scherm
Vanuit station Oss gaan tientallen bussen richting Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel. © Tom Vos/BD
 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.