Volledig scherm
Sjef van Boekel krijgt kermisprijs van wethouder Thijs van Kessel (links). © Paul Driessen/BD

Vrijwilliger Van Boekel krijgt Osse kermisprijs

OSS - Sjef van Boekel ging donderdag aan de haal met de Osse kermisprijs. De vrijwilliger kreeg de zogenoemde Cor Overkamp Award voor zijn tomeloze inzet voor het evenement. Bij nacht en ontij, en in weer en wind verhelpt Van Boekel elke storing en klaart hij iedere klus. En dat al 26 jaar.

Van Boekel is de elfde winnaar van de award die postuum is vernoemd naar een exploitant die veel voor de Osse kermis heeft betekend. De vrijwilliger regelt het aanleggen, aansluiten en afsluiten van de watervoorziening voor de kermis en het salonwagenterrein. Uit het juryrapport: ‘Ook voor de exploitanten staat hij altijd vrijwillig klaar als zij een beroep op hem doen, niks is hem ooit te veel.’

De prijs werd donderdag in restaurant Onsz uitgereikt door kermiswethouder Thijs van Kessel. Na het officiële gedeelte trok het gezelschap door naar het Eikenboomgaardplein, voor de officiële opening van de kermis. Die duurt tot en met woensdag. 

Award

De Cor Overkamp Award bestaat sinds 2009 en is bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die veel betekenen voor de kermis van Oss. Eerder ging de prijs onder anderen naar Janny Lutjens, Nico Buwalda, Peter Damen en Piet van Lijssel.