Vrouw (23) overleden na aanvaring door waterscooter op Maas bij Neerlangel

VIDEONEERLANGEL - Bij de Maas bij Neerlangel is zaterdagmiddag een vrouw overleden nadat ze was overvaren door een waterscooter. Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Deursen-Dennenburg in de gemeente Oss. De bestuurder van de jetski, een 33-jarige man uit Beneden-Leeuwen, is opgepakt. 

Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur op de Maas, ter hoogte van de splitsing met een kleine arm van de rivier. Ze lag in het water toen ze werd overvaren door de jetski.

Met wie ze daar was, en of ze de bestuurder op de jetski kende, is nog niet duidelijk. Nadat ze uit het water was gehaald, is ze lange tijd op een landtong behandeld. Voor de eerste hulp werd onder meer een traumahelikopter ingezet. Reanimatie mocht niet meer baten. 

Om bij het slachtoffer te komen moesten hulpdiensten door een watergeul lopen. De brandweer assisteerde daarbij door andere betrokkenen en de schouwarts op de rug naar de overkant te dragen. De 33-jarige man uit Beneden-Leeuwen is meegenomen naar het politiebureau, waar hij wordt verhoord. Vermoedelijk zag hij het slachtoffer over het hoofd, zo meldt de politie. 

Volledig scherm
De jetski is na het ongeluk uit het water gehaald. © Charles Mallo

Onderzoek

De politie doet vanaf de Maasdijk en in het water onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Dat doen lokale angenten met hulp van de Landelijke Eenheid. Zij hebben apparatuur en expertise voor onderzoek op het water. Daarvoor wordt ook een boot van de brandweer een een jetski van de politie gebruikt. 

De betrokken waterscooter is inmiddels aan de kant gebracht. Ook een bootje en een grote band in de vorm van een eenhoorn worden onder de loep genomen. Die zijn naar een jachthaven van Ravenstein gebracht, waar de politie ze onderzoekt. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De jonge vrouw werd na de aanvaring naar de landtong gebracht tussen de Maas een een tak daarvan in. Om bij haar te komen moesten hulpdiensten de smalle watergeul naast de Maas oversteken. © Google Maps

Voorwaardelijke celstraf

In mei 2017 gebeurde er ook een dodelijk ongeluk met een jetski op de Maas. Bij Well kwam toen de 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond om het leven. Hij werd voor de ogen van zijn vader overvaren door een jetski. De waterscooter werd bestuurd door een 27-jarige man uit Brakel. Hij werd later veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar en een werkstraf van 240 uur. Hem werd verweten dat hij veel te hard en te dicht bij de oever had gevaren. Bovendien kon hij weten dat er zwemmers in de buurt lagen. 

Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo
Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo
Volledig scherm
Politieonderzoek gaat ook uren na de aanvaring door. © BD / Maarten van den Hurk
  1. Prins Harold scoort met dubbelzinnige meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’
    PREMIUM
    Cultuur in de regio

    Prins Harold scoort met dubbelzin­ni­ge meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’

    LITHOIJEN/OSS - Dat verwacht je toch niet... Dat jouw dubbelzinnige meezinger, die amper de digitale snelweg van Spotify en YouTube opgeknald is, leidt tot een wel heel grappig bloemenverzoek. Of je de klant in kwestie kunt helpen aan een veelkleurig ‘Oeps, wat is-ie groot’-boeket? De man had het carnavalsnummer met die titel van prins Harold d’n Twidde gehoord, kon het meteen meeblèren en bedacht spontaan dat hij zo’n speciale ruiker voor z’n lief wilde.