Volledig scherm
Hilde de Wit lost Henk Wijnstekers af als leider van de VVD-fractie in de Osse gemeenteraad. © VVD Oss

VVD Oss kiest Hilde de Wit als nieuwe fractieleider

OSS - Hilde de Wit-van der Zanden uit Lith wordt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in Oss. Ze volgt Oijenaar Henk Wijnstekers per 1 december op. Wijnstekers heeft al eerder aangegeven dat hij bezig is aan zijn laatste periode als raadslid. 

De Wit (39) begon vorig jaar aan haar eerste termijn als raadslid in de Osse gemeenteraad. Ze belandde vrijwel direct in een machtsstrijd die VVD-lijsttrekker Gé Wagemakers de kop kostte. Thijs van Kessel, die tot de verkiezingen fractieleider was, werd wethouder. Wijnstekers werd daarop fractieleider met twee nieuwe raadsleden aan zijn zijde. Behalve Hilde de Wit maakte ook Angela Smits haar debuut in de raad. Wagemakers stapte uit de fractie en begon de Liberale Osse Fractie (LOF).

Wijnstekers:  ,,Mijn fractie weet al een tijdje dat dit mijn laatste periode is. Om de taak als fractievoorzitter goed over te dragen doe ik het tussentijds, zodat ik kan afbouwen.” 

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.