Volledig scherm
PREMIUM
De 4x4 wagens waren van het kaliber groot, groter, grootst. © Mari van Rossem

Wat poen moet je wel hebben, voor deze outdoor-hobby-op-wielen

OSS - Duizenden liefhebbers van 'fourwheeldrive cars' vergaapten zich zondag  in Oss aan terreinwagens van het formaat 'groot, groter, grootst'.

Volledig scherm
Bezoekers van het 4WD Festival aan de Osse Aengelbertlaan konden ook zelf hun rondjes maken. © Thomas Segers/ Van Assendelft

Ze vond het aanvankelijk maar niks, het off-road rijden in dat uit de kluiten gewassen fourwheeldrive bakbeest waarvoor man-, dochter- en zoonlief zelfs een cursus volgden. ,,Gewoon eng", bekent de Lithse Lonneke de Bijl (53) op het 4WD Festival aan de Osse Aengelbertlaan. ,,Maar inmiddels ben ik wel met het 4WD-virus besmet. Ik deed zelf ook die cursus, rij m'n eigen Landcruiser, maar doe met onze Patrol toch maar liever geen boodschappen.”

,,Nee, met die terreinwagen gaan we een keer of vier op vakantie. Da's echt een hobby geworden, nadat ik met mijn man Gert twee jaar geleden voor het eerst in het Franse Jainville een off-road weekend meebeleefde. Was direct verkocht. Sindsdien trekken we door Europa: van de Haute Marne naar Wales en van Portugal tot Polen. Wat er nou zo leuk aan is? Je komt op plekken waar je met een gewone wagen nooit van z'n leven komt en je doet nieuwe vriendschappen op."