Volledig scherm
Voetballers van DESO in Oss. © BD / Peter van Huijkelom

Wederopstanding DESO zet door met drie nieuwe teams: ‘We zijn verdubbeld’

OSS - Voetbalvereniging DESO in Oss trapt het nieuwe seizoen af met zes teams. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. ,,Heel positief”, aldus wedstrijdsecretaris Rick Vos. De groei zegt volgens hem alles over het succes van de wederopstanding van DESO. 

Over het ‘vervelende verleden’ van DESO is genoeg gezegd en geschreven, vindt Vos. Nadat in het najaar van 2017 de bom barstte en meerdere bestuursleden en voetballers vertrokken, was het voortbestaan van de Osse volksclub onzeker. ,,Maar we hebben vorig jaar een nieuwe start gemaakt en een heel sportief seizoen gedraaid. Er is verderest ook niks meer gebeurd. Positief.”

 DESO dacht het vorige seizoen met vijf teams te starten, maar moest al voor de start twee elftallen terugtrekken door gebrek aan spelers. De vereniging bestond afgelopen seizoen uit een eerste, vierde en een vrouwenelftal. Daar komen nu een tweede, derde en een extra vrouwenteam bij.

‘Honderd procent’

,,We zijn verdubbeld als je het vergelijkt met vorig seizoen. Honderd procent gegroeid”, stelt Vos vast. Hij durft niet te zeggen of de groei verder doorzet en of er in de komende jaren ook nog jeugdteams bijkomen. ,,Die wens is er altijd, maar laten we eerst eens kijken hoe we komend seizoen doorkomen.” 

De voorbereiding voor het seizoen loopt. Donderdagavond speelt het vlaggenschip thuis een oefenwedstrijd tegen het tweede van Berghem Sport (start 20.00 uur). Zondag is er een toernooi bij Margriet waar DESO aan deelneemt.

Dat de club weer groeit, komt volgens Vos vooral door de sfeer op het sportpark aan de Spitsbergerweg. DESO probeert daar steeds meer te organiseren buiten het voetbal om. Van bingo tot paasactiviteit. ,,Om de club te promoten.”