Weer autobrand in Oss: dit keer in de Molenstraat

VideoOSS - En weer was er zaterdagnacht een autobrand in Oss.

In de Molenstraat stond een donkerkleurige Alfa Romeo in brand. De melding van de brand kwam rond 05.45 uur bij de hulpdiensten binnen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de auto al compleet in lichterlaaie.

In Oss zijn de afgelopen twee jaar tientallen voertuigen in vlammen opgegaan. In september vorig jaar is iemand opgepakt voor brandstichting bij een of meerdere auto’s, maar diegene is korte tijd later weer vrijgelaten.

Ook begin deze maand is er iemand opgepakt op verdenking van brandstichting.  Nadat er aan het Raadhuishof in Oss een bestelbus in vlammen opging, pakte de politie in de omgeving een 26-jarige verdachte op. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is te voet overgebracht naar het nabijgelegen politiebureau. De Pool had zelf op sociale media een filmpje van de brandstichting geplaatst. Daarnaast kwam zijn vermoedelijke betrokkenheid naar voren uit verklaringen van getuigen. Of die verdachte ten tijde van de laatste brand op vrije voeten was en of hij er iets mee te maken heeft, is niet bekend.

De auto is uitgebrand.
Volledig scherm
De auto is uitgebrand. © Foto Mallo/Gabor Heeres
Wederom een autobrand in Oss.
Volledig scherm
Wederom een autobrand in Oss. © Foto Mallo/Gabor Heeres