Mireille Steegmans, van Kleine Wereldreiziger. De twee gouden Boeddhabeelden komen uit Thailand, waar Mireille en Leo de Birma-spoorweg bezochten. Leo's opa heeft daaraan moeten werken, terwijl zijn oma in een Jappenkamp zat. Ze hebben het allebei overleefd en er is nooit meer over gepraat, maar het heeft veel effect gehad op de familiegeschiedenis. ,,Deze beelden staan dus voor een heel familieverhaal en zijn voor ons de basis om te denken: geniet van iedere dag in vrijheid.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mireille Steegmans, van Kleine Wereldreiziger. De twee gouden Boeddhabeelden komen uit Thailand, waar Mireille en Leo de Birma-spoorweg bezochten. Leo's opa heeft daaraan moeten werken, terwijl zijn oma in een Jappenkamp zat. Ze hebben het allebei overleefd en er is nooit meer over gepraat, maar het heeft veel effect gehad op de familiegeschiedenis. ,,Deze beelden staan dus voor een heel familieverhaal en zijn voor ons de basis om te denken: geniet van iedere dag in vrijheid.” © Jeroen Appels / Van Assendelft Fotografie

Wereldreiziger zit vast in Oss: ‘Kajakken in de Lithse Ham is óók heel leuk’

OSS - Ze is overal geweest, Mireille Steegmans (39), of bijna overal. Met haar bedrijfje Kleine Wereldreiziger timmert ze flink aan de weg. Als ze niet aan het reizen is, en dat is sinds de coronacrisis het geval, is ze thuis, en dat is gewoon in Oss.

 1. Vinnie (6) maakt van zwerfafval opruimen één groot avontuur: ‘Je moet goed kunnen rennen, glijden en klimmen’
  PREMIUM

  Vinnie (6) maakt van zwerfafval opruimen één groot avontuur: ‘Je moet goed kunnen rennen, glijden en klimmen’

  OSS - Pet op, veiligheidsvestje aan, afvalknijper in de hand en oh, vergeet de emmer niet. Vinnie (6 jaar) is weer klaar om samen met mama te gaan Mikmakken. En dat is niet zomaar zwerfafval opruimen, nee het is één groot avontuur. Inmiddels telt de gemeente Oss al meer dan duizend MikMakkers die regelmatig rondslingerend afval opruimen. Vinnie leert ons hoe je van iets goeds doen voor de natuur, één groot feest kunt maken.
 1. Rodin (23) was dakloos: 'Het is een misverstand dat we niet geholpen willen worden'
  Play

  Rodin (23) was dakloos: 'Het is een misver­stand dat we niet geholpen willen worden'

 2. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik