Volledig scherm
PREMIUM
De N324 in Schaijk. Normaal gesproken rijdt het verkeer vanaf Schaijk richting Oss rustig door. Sinds begin november staat er in de ochtend een flinke file tot de verkeerslichten. © BD / Peter van Huijkelom

Werk aan weg in Heesch zorgt voor files op rijksweg N324 van Schaijk tot Paalgraven

UPDATESCHAIJK/OSS - Wat is er ‘s ochtends aan de hand op de rijksweg N324 van Schaijk richting Oss? Sinds afgelopen maandag staat er elke morgen een lange file tot aan de verkeerslichten bij knooppunt Paalgraven. Rijkswaterstaat denkt dat het aan werkzaamheden in Heesch ligt. 

In eerste instantie heeft Rijkswaterstaat geen idee waarom het verkeer op de N324 ineens opstroopt. ,,Er is niets veranderd aan de instelling van de verkeerslichten”, reageert Noortje van Schijndel, woordvoerster van Rijkswaterstaat. ,,En er zijn ook geen storingen geweest.” Met zo'n storing doelt de woordvoerster op een lus in de weg die zorgt dat de installatie reageert op de hoeveel verkeer dat op de weg zit. Bij veel verkeer kan het licht bijvoorbeeld langer op groen blijven. ,,Maar er zijn geen storingen bekend dus dat kan het niet zijn.”

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.