Volledig scherm
Ter illustratie © stock foto

Werkstraf voor het slaan van goede vriend uit Schaijk met kapotte bierfles

DEN BOSCH/SCHAIJK - Het was meer geluk dan wijsheid dat het letsel meeviel bij een ruzie van twee vrienden in een woning in Schaijk. Daarom bleef het maandag bij de politierechter in Den Bosch bij een ‘poging zware mishandeling’. 

Quote

Ik ben na mijn voorarrest meteen bij hem langsge­gaan en heb hem mijn oprechte excuses aangeboden

Verdachte inwoner van Someren

Bij een verhitte politieke discussie over hun land van herkomst, Eritrea, sloeg een 27-jarige Somerenaar in januari van dit jaar een kapotte bierfles in het gezicht en de buik van een bevriend Schaijkenaar.  

Goede vrienden

De mannen waren goede vrienden van elkaar. De mannen waren bier aan het drinken in de Schaijkse woning, toen de verdachte tijdens de discussie plotseling zijn fles kapot sloeg. De Somerenaar ging vervolgens zijn vriend te lijf en sloeg vier keer met de kapotte fles op diens hoofd. 

De man sloeg daarna nog één keer met de fles in de buik van zijn vriend. De Somerenaar belde vervolgens zelf de politie. Het slachtoffer liep door de klappen grotendeels oppervlakkige wonden op, onder meer in zijn wangen, aan zijn oor, in de ‘borstregio’ en in zijn buik.

Ander verhaal

De inwoner van Someren vertelde een iets ander verhaal over het geweldincident. Hij vertelde dat de andere man zou zijn begonnen met slaan. Hij had de man bovendien 'slechts' met een glasscherf' gesneden, niet met de hele fles. De rechter geloofde hem niet. 

Quote

We hebben nu weer een goed contact

Verdachte inwoner van Someren

Het bleef onduidelijk waarom de verdachte nu precies zo boos was geworden die dag. Hij had veel gedronken, vertelde hij zelf tegen de rechter. En de man had er ook spijt van. ,,Ik ben na mijn voorarrest meteen bij hem langsgegaan en heb hem mijn oprechte excuses aangeboden”, vertelde de Somerenaar. ,,En mij vriend zei sorry vanwege de ‘slechte dingen’ die hij had gezegd. We hebben nu weer een goed contact.”

De rechter gaf aan dat de man een onvoorwaardelijke celstraf van 7 maanden had gekregen als het letsel ernstiger was geweest. Ze liet het nu bij een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een werkstraf van 120 uur.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.