Festival terrein Het Wilde Woud aan de Zevenbergseweg in Berghem
Fotograaf: Wouter van Assendelft
Volledig scherm
Festival terrein Het Wilde Woud aan de Zevenbergseweg in Berghem Fotograaf: Wouter van Assendelft © Van Assendelft Fotografie

Wilde Woud krijgt vergunning ondanks bezwaren

BERGHEM - Op het moment dat de vergunning gepubliceerd werd, drie dagen voor aanvang van het evenement, was een paar kilometer verderop de tent voor festival Het Wilde Woud al opgezet. 

Buurtvereniging en samenwerkende milieuorganisaties winden zich op.

In de gezamenlijke whatsappgroep van de buurtvereniging van de Zevenbergseweg blijft het ondertussen geen half uur aaneengesloten stil. De één maakt zich druk om het afsluiten van de weg, de ander over de geluidsoverlast, en weer een ander heeft het helemaal gehad met al het verkeer dat naar het motorcrossterrein gaat dat ‘nu blijkbaar ook al evenemententerrein is geworden’. Maar niemand heeft nog een officiële brief gekregen van de gemeente waarin staat dat er een festival aanstaande is, waar een vergunning voor afgegeven is.

Dat terwijl de vergunningverlening wel gevolgen heeft. Op advies van de politie wordt de Zevenbergseweg namelijk gedeeltelijk afgesloten. Het stuk van de Hartog Hartogsingel tot aan de kruising met het fietspad van de fietsbrug is alleen toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Het stuk daarna is alleen eenrichtingsverkeer. Dat wordt daar ter plekke door verkeersregelaars georganiseerd. Ook wilde de politie dat er verlichting kwam op de donkere bosweg; daarvoor zorgt de organisatie van het festival.

Ook natuurorganisatie IVN is niet gerustgesteld door de verleende vergunning. Woordvoerder Toon Voets: ,,Wij hebben met een aantal natuur- en milieuclubs samengewerkt hiervoor. We krijgen het nooit voor elkaar om voor vrijdag weer bij elkaar te komen.” Behalve klachten over de licht- en geluidsoverlast heeft hij ook nog steeds vragen. ,,Die hebben we aan het college gesteld. Dan heb je toch geen fatsoen in je donder als je die niet beantwoord maar wel gewoon die vergunning afgeeft’’ foetert hij. De gemeente was dinsdag niet in staat uitleg te geven over de langzame vergunningverlening.