Volledig scherm
Een inwoonster van Heesch pleegde winkeldiefstallen bij zowel Jumbo als Albert Heijn in haar woonplaats. (foto ter illustratie.) © Ramon Mangold/ Het Fotoburo

Winkeldievegge betrapt bij twee supermarkten in Heesch

DEN BOSCH/Heesch - Een 42-jarige vrouw uit Heesch is deze week door de politierechter in Den Bosch veroordeeld voor twee winkeldiefstallen in haar woonplaats. De vrouw kreeg een werkstraf van 32 uur.

De winkeldievegge ging op 30 november 2018 de Jumbo binnen. Op camerabeelden was te zien hoe ze een pak gehakt uit een schap nam en er een tijdje mee rondliep. De Heesche stopte het vlees vervolgens in haar tas en liep de supermarkt uit. De Jumbo legde de vrouw kort na deze diefstal een winkelverbod op.

De vrouw ging op 16 juni van dit jaar opnieuw de fout in, deze keer bij de Albert Heijn in Heesch. Een medewerker van deze winkel hield haar scherp in het oog, omdat het vermoeden bestond dat de vrouw blikjes alcohol uit de supermarkt stal.

Lege tas

De vrouw ging met een lege tas de supermarkt binnen. Bij de kassa rekende ze haar boodschappen af. De tas, die ze buiten het zicht van de caissière over de grond meesleepte, bleek echter ook gevuld te zijn met groenten en opnieuw een pak gehakt.

De dievegge kreeg van de winkelmedewerker de kans om alsnog te betalen voor alle boodschappen: de totaalwaarde van de gestolen producten bedroeg slechts 11,20 euro. De Heesche vrouw deed dit echter niet.

Het Openbaar Ministerie omschreef de diefstallen als ‘heel kwalijk’. ,,Deze vrouw veroorzaakt heel veel overlast bij winkeliers, puur voor haar eigen financieel gewin.’’ De vrouw had geen baan, maar wel een klein inkomen.