Van Tilburg Nistelrode ingang laatste nieuwbouw
Fotograaf: Wouter van Assendelft
Volledig scherm
Van Tilburg Nistelrode ingang laatste nieuwbouw Fotograaf: Wouter van Assendelft © Van Assendelft Fotografie

Winkels Van Tilburg weer open

NISTELRODE - De winkels van Van Tilburg, in Nistelrode, maar ook de vestigingen in Schijndel en Ravenstein, gaan weer open. Twee weken geleden gingen ze dicht, maandag 6 april gaat de deur weer van het slot. Volgens Peter van Tilburg zijn er nu genoeg maatregelen genomen om veilig winkelen mogelijk te maken voor klanten en personeel. 

,,We hebben zeeën van ruimte, dus gepaste afstand houden is bij ons helemaal niet moeilijk,” zegt Peter van Tilburg van modebedrijf Van Tilburg. ,,We hebben looproutes aangegeven op de trappen, en schermen bij de kassa. En we hebben aangepaste openingstijden, zodat we de roosters zo hebben kunnen maken dat er geen overlap is qua personeel. We hebben een ochtendploeg en een middagploeg, dus de mensen eten in principe thuis hun lunch zodat de kantine niet overvol raakt.”

Het was geen makkelijke beslissing, niet om te sluiten, en ook niet om nu weer open te gaan. ,,Het is een dilemma. Als we nog weken dicht blijven is het seizoen nagenoeg over, maar de winkel hangt nog vol. Het is een keuze tussen de continuïteit van je bedrijf, en gezondheid. Maar met inachtneming van alle strenge regels, vinden wij het nu tijd voor een intelligente open-up,” aldus Van Tilburg.