Volledig scherm
PREMIUM
stockbd Oss Mondriaan college hooghuis © Brabants Dagblad

Wiskundigen en scheikundigen welkom voor de klas in Oss en Veghel

OSS/VEGHEL - Afgestudeerden aan de universiteit staan binnenkort voor de klas in onder meer Oss, Veghel en Boxmeer. Diverse middelbare scholen hebben zich bij een project aangesloten om het lerarentekort in het onderwijs te bestrijden. Vooral wiskundigen, scheikundigen en neerlandici met een universiteitsdiploma zijn erg gewild.

Aan het project, genaamd Trainees in Onderwijs, doen in totaal vijf Brabantse middelbare scholen mee. Afgestudeerden van de universiteit worden binnen twee jaar leraar en krijgen vanaf dag één volledig betaald.

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.