Volledig scherm
PREMIUM
Het aangepaste ontwerp van het Walkwartier. De woontoren krijgt een compleet andere uitstraling. © ABSENT MATTER

‘Woontoren in Walkwartier Oss staat wel érg ver af van oorspronkelijk plan’

OSS - Natuurlijk zijn ze blij met de komst van het Walkwartier. Maar het nieuwe ontwerp dat woensdag werd gepresenteerd staat wel érg ver af van de oorspronkelijke plannen. Dat stellen centrumondernemers Peter ter Horst en Sjoerd Roelofs. Hun kritiek op het college beperkt zich niet tot het Walkwartier.

De winkeliers, beiden actief in de UIThuis-groep die aan de wieg stond van het Walkwartier, hadden gehoopt dat het iconische ontwerp uit hun manifest meer tot uiting was gekomen. Met een échte eyecatcher voor het Osse centrum. Dat is de aangepaste woontoren op zijn zachtst gezegd niet, wat hen betreft.