Volledig scherm
PREMIUM
Het aangepaste ontwerp van het Walkwartier. De woontoren krijgt een compleet andere uitstraling. © ABSENT MATTER

‘Woontoren in Walkwartier Oss staat wel érg ver af van oorspronkelijk plan’

OSS - Natuurlijk zijn ze blij met de komst van het Walkwartier. Maar het nieuwe ontwerp dat woensdag werd gepresenteerd staat wel érg ver af van de oorspronkelijke plannen. Dat stellen centrumondernemers Peter ter Horst en Sjoerd Roelofs. Hun kritiek op het college beperkt zich niet tot het Walkwartier.

De winkeliers, beiden actief in de UIThuis-groep die aan de wieg stond van het Walkwartier, hadden gehoopt dat het iconische ontwerp uit hun manifest meer tot uiting was gekomen. Met een échte eyecatcher voor het Osse centrum. Dat is de aangepaste woontoren op zijn zachtst gezegd niet, wat hen betreft.

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagenten van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kregen een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert de wijkagent.
  2. ‘Mag ik een koffie die al door een ander is betaald?’

    ‘Mag ik een koffie die al door een ander is betaald?’

    OSS - ,,Heerlijk vind ik dit.” Hoe blij kan een mens zijn met een simpel kopje koffie? Wat voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld is, is voor de Osse Lenie en Nistelrodese Heidi iets bijzonders. Als je elke week de eindjes aan elkaar moet knopen zit een terrasje pikken er gewoon niet in. Tot nu dan. Want in Oss kunnen mensen zonder geld voortaan gebruikmaken van ‘Uitgestelde koffie'. Koffie die al door een ander vooraf is afgerekend.