Volledig scherm
Shantykoor De Zeezwabbers © De Zeezwabbers

Zeemansgezang bij stembureau Heesch

HEESCH - Shantykoor De Zeezwabbers vrolijkt op 23 mei in Heesch de Europese verkiezingen op. De zes mannen zingen anderhalf uur lang zeemansliederen in de hal van Huize Heelwijk, pal voor het daar gevestigde stembureau.

Dit stembureau zit die dag in het repetitielokaal van De Zeezwabbers. Dat gegeven bracht het koor op het idee voor het optreden. ,,We verplaatsen onze repetitie een keer naar de hal’’, zegt dirigent Tom Overtoom. Het optreden is van 16.30 tot 18.00 uur, wat op stembureaus doorgaans een drukke tijd is. 

Op het repertoire van het koor staan zeemans- en drinkliedjes. Een directe link met de Europese verkiezingen ontbreekt. Wel hopen De Zeezwabbers met hun vrolijke bijdrage meer mensen naar de stembus te krijgen. Overtoom: ,,We zijn geen politieke partij, maar het clubje zangers is wel maatschappelijk geëngageerd en vindt dat mensen hun stem moeten uitbrengen.’’ 

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.